Behandeling van een vinger uit de kom

Afhankelijk van de manier waarop uw vinger uit de kom is geschoten, raden wij u een behandeling aan. Meestal starten we met spalktherapie en handtherapie.

Niet-operatieve behandeling van een vinger uit de kom

Als uw vinger uit de kom schiet, scheurt u uw gewrichtsbanden of beschadigt u uw strekpees. Hoe ernstig dit is hangt af van de manier waarop uw vinger uit de kom schiet. Het is belangrijk dat het gewricht weer mooi op zijn plek staat nadat de vinger weer terug in de kom is geduwd. Dit controleren we met een röntgenfoto. Als de vinger stabiel genoeg is na dit “zetten”, krijgt u een spalkje en handtherapie. Hiermee willen we ervoor zorgen dat u uw vinger zo snel mogelijk weer goed kunt bewegen, zodat uw vinger niet stijf wordt.

Operatieve behandeling van een vinger uit de kom

Soms zijn uw gewrichtsbanden zo ernstig beschadigd dat we meteen een operatie aanraden om het gewricht weer stabiel te maken.

Soms blijft uw vinger te stijf na een periode van drie tot zes maanden spalktherapie met handtherapie. In overleg met u raden we een operatie aan om uw vinger minder stijf te maken. Na deze ingreep heeft u veel handtherapie nodig.

Meer weten over de vinger uit de kom?

Door het uit de kom schieten van uw vinger scheuren er vaak bindweefsel bandjes rondom het gewricht. Dit zorgt voor een dikke, stijve en pijnlijke vinger.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Handtherapeut behandelt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis