Ziekte van Dupuytren

De ziekte van Dupuytren (ook wel Morbus Dupuytren of koetsiersziekte genoemd) is een aandoening waarbij uw vingers krom kunnen gaan staan.

Wat is de ziekte van Dupuytren?

Bij de ziekte van Dupuytren ontstaan er strengen en knobbels onder uw huid in de handpalm. Deze strengen lijken op pezen, maar zijn dat niet. Ze kunnen in uw hele handpalm en alle vingers voorkomen. De strengen bestaan uit bindweefsel en kunnen samentrekken. Daardoor kunnen uw vingers krom gaan staan en kunt u ze niet meer goed strekken.

De ziekte van Dupuytren is helaas niet te genezen. We kunnen het wel goed behandelen. Bij de behandeling proberen we ervoor te zorgen dat u uw hand zo lang mogelijk kunt blijven gebruiken. We proberen ook om het onomkeerbare krom staan van uw vingergewrichten te voorkomen. Samen bespreken we met u het juiste behandelplan. Daarbij willen we ervoor zorgen dat u uw hand zo goed mogelijk kunt blijven gebruiken, ook in de toekomst. We proberen ook het krom staan van de vingers zo veel mogelijk te voorkomen.

Meer weten over de behandelingen van de ziekte van Dupuytren?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden van de ziekte van Dupuytren. Zowel niet-operatieve behandelingen, als operatieve behandelingen. Samen met u bespreken we de behandelmogelijkheden voor uw situatie.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Artsen onderzoeken patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis