M. Sanderse

Continentieverpleegkundige, met als aandachtsgebieden: urologie, continentie en bekkenbodem.

Profielfoto continentieverpleegkundige M. Sanderse

M. Sanderse

BIG-nummer:

29001252330

Opleiding

M. Sanderse heeft de A-verpleegkundige opleiding afgerond in 1983 en het certificaat urodynamica behaald in 2008. De opleiding continentieverpleegkundige heeft zij afgerond in 2009.

Loopbaan

M. Sanderse heeft in verschillende ziekenhuizen, verpleegtehuizen en thuiszorginstellingen gewerkt. Sinds 2001 is zij werkzaam in het Diakonessenhuis als verpleegkundige en sinds 2003 is zij werkzaam op de polikliniek urologie. In 2008 is zij gestart met de urodynamica en een zelfstandig continentiespreekuur.

Bijzondere taken

Binnen het Diakonessenhuis doet M. Sanderse urodynamische onderzoeken, instrueert zij patiënten voor intracaverneuze injecties, is zij lid van de Bekkenbodemwerkgroep, beheerder van de protocollen polikliniek urologie, adviseur van de inkoper op het gebied van (in-)continentie en urologie.

Buiten het Diakonessenhuis is mevrouw Sanderse deelvoorzitter van het Regionaal Incontinentieforum (RIF), is zij binnen de V&VN medeverantwoordelijk voor het schrijven van beroepsdeelprofielen urologie en continentie en het borgen van de geaccrediteerde scholingen die in het kwaliteitsregister van de genoemde deelgebieden worden vermeld.