Behandeling van een beklemde zenuw in de elleboog

Heeft u last van een beklemde zenuw in de elleboog? Wij helpen u graag. Onze arts stelt wat vragen en onderzoekt uw elleboog en maakt een röntgenfoto. Soms maken we een echo of doen een zenuwonderzoek. We kiezen hierna samen met u de beste behandeling.

Niet-operatieve behandeling

Vaak helpt het al uw elleboog wat anders te gebruiken. U kunt het uw zenuw makkelijker maken door de volgende dingen net anders te doen:

  • Probeer uw elleboog niet te ver door te buigen of te overstrekken.
  • Doe uw armen niet over elkaar.
  • Houdt uw telefoon in uw andere hand vast.
  • Als u veel leest, zet het boek dan in een boekenstandaard op tafel. Zo hoeft u het boek niet zelf vast te houden.
  • Wanneer u veel achter de computer werkt, leg dan een kussen onder uw elleboog.
  • Bind voordat u naar bed gaat een handdoek om uw bovenarm. Hierdoor kunt u uw elleboog niet te ver door buigen tijdens uw slaap.
  • Leun zo min mogelijk op uw elleboog. Let hier ook op als u autorijdt.

Operatieve behandeling

Als deze tips niet helpen dan kunnen we de zenuw opereren. We zorgen dan dat de zenuw niet meer ingeklemd ligt. Zo’n operatie noemen we ook wel een release of een decompressie. We onderzoeken het weefsel waardoor de zenuw klem zit. Soms is het nodig om de zenuw een klein beetje te verplaatsen. Dat heet een transpositie. De orthopedisch chirurg bespreekt met u of dit bij u nodig is.

Het herstel na een operatie duurt een paar maanden tot soms een jaar. Dit hangt af van hoe erg en hoe lang de zenuw beklemd was.

Wat kunt u weer na de behandeling?

Het doel van de operatie is dat u geen vervelende tintelingen in uw pink en ringvinger heeft. Vaak duurt het een paar maanden tot een jaar dat uw klachten helemaal weg zijn. Het komt heel soms voor dat de klachten niet weggaan of na een tijdje terugkomen.

 
Het doel van de operatie is om de vervelende tintelingen van de pink en ringvinger te laten verdwijnen. Afhankelijk van de mate en de duur van de zenuw beklemming kan het kan enige tijd duren voor de klachten helemaal weg zijn. Vaak duurt dit enkele maanden tot soms wel een jaar.

Wij hebben veel ervaring met elleboogproblemen. Wij zijn aangesloten bij www.elleboogkliniek.nl. Als uw klachten wat ingewikkelder zijn, overleggen wij met elleboogexperts uit heel Nederland om u zo goed mogelijk te helpen.

De behandeling uitgelegd

Maak een afspraak

U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Orthopedie in het Diakonessenhuis

Onze orthopedische kliniek binnen het Diakonessenhuis biedt u de beste zorg. Wij hebben korte wachttijden, ervaren specialisten en optimale service, maar alles binnen de veilige omgeving van ons ziekenhuis. Wij helpen u graag.