Behandeling van een bevroren schouder

Een bevroren schouder of frozen shoulder gaat meestal vanzelf over. Dat duurt één tot drie jaar. Pijnstillers, een injectie en fysiotherapie kunnen goed helpen tegen de pijn. Een operatie is bijna nooit nodig.

Behandeling zonder operatie

Een frozen shoulder gaat meestal vanzelf over na een tot drie jaar. Bij de meeste mensen duurt het gelukkig maximaal een jaar. Onze orthopeed geeft u adviezen hoe u in deze tijd uw schouder het best kunt gebruiken. Het is heel belangrijk dat u niet ‘door de pijn heen’ beweegt. Als uw spieren gespannen zijn, verwijzen we u naar een fysiotherapeut om ze los te maken. Dat is vaak prettig. Ook tijden de fysiotherapie is het belangrijk om niet door de pijn heen te oefenen. De pijn mag niet erger worden door de oefeningen.

U kunt ’s nachts vaak wakker liggen van de pijn. Met pijnstillers wordt deze pijn minder. Als dit niet genoeg helpt, geven we een injectie met ontstekingsremmers. Dit haalt de scherpe randen van de pijn en u kunt meestal een stuk beter slapen.

Behandeling met operatie

We hoeven een bevroren schouder eigenlijk nooit te opereren. Als een schouder na de normale herstelduur van 1 tot 3 jaar toch stijf blijft, helpt het soms om het kapsel losser te maken tijdens een operatie. De orthopedisch chirurg bespreekt met u of dit nodig is. 

Maak een afspraak

U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.