Behandeling van een SL-ligament letsel

Er zijn veel verschillende opties voor een behandeling. Uw handchirurg bespreekt met u welke operatie voor u het meest geschikt is.

Niet-operatieve behandeling van een SL-ligament letsel

Afhankelijk van wanneer uw ongeval was, hoeveel pijn u heeft en uw leeftijd kunnen we kiezen voor spalk- en handtherapie. Dan krijgt u enkele weken een rustspalk. Hierna krijgt u instructies en oefeningen om de pols pijnvrij weer belastbaar te maken.

Operatieve behandeling van een SL-ligament letsel

Wij voeren de operatie op de operatiekamer uit. Hierbij verdoven we uw gehele arm, of brengen we u in slaap.  Binnen enkele weken na uw ongeval kunnen we het SL-ligament meteen hechten. Is uw ongeval al wat langer geleden? Als er nog geen schade in uw kraakbeen is, kunnen we met behulp van een pees het SL-ligament reconstrueren. Als er slijtage aan uw gewricht is ontstaan, kunnen we uw pols niet meer helemaal herstellen zoals het ooit was. De slijtage kan op verschillende plekken in de pols voorkomen.

Na uw operatie krijgt u een tijdje een gips. Daarna gaat u de pols trainen met de handtherapeut. Hierbij krijgt uw pols rust om beter te worden. Uw pols krijgt ook beweging, zodat er geen beperkingen ontstaan.  

Meer weten over SL-ligament letsel?

Door een val of bij een gebroken pols kan uw SL-ligament scheuren. Als dit gebeurt spreken we van een SL-letsel.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis