Behandeling van een TFCC letsel

Wij hebben verschillende behandelingen bij een TFCC letsel. Dit hangt af van hoe lang geleden u het letsel opliep. Ook hangt het af van wat de oorzaak is, waar de scheur zit en of er bijkomende schade is. Daarom verschilt het per persoon wat de beste behandeling is.

Niet-operatieve behandeling van een TFCC letsel

Bij een stabiele pols kunnen we kiezen voor spalk- en handtherapie. Dit combineren we soms met een injectie van corticosteroiden. Dan krijgt u enkele weken een rustspalk. Hierna krijgt u instructies en oefeningen.

Operatieve behandeling van een TFCC letsel

Afhankelijk van de oorzaak en de plek van de scheur zijn er verschillende operaties. Bij een slijtage-scheur in het midden kan met een kijkoperatie het TFCC weer ‘gladgemaakt’ worden. Een scheur in de rand van het TFCC kunnen we hechten of vastzetten op de ellepijp. Bij een instabiele pols kunnen we het TFCC versterken met een pees.

Meer weten over TFCC letsel?

Het triangulair fibro-cartilagineus complex (TFCC) noemen we ook wel de meniscus van de pols. Het is een schokdemper en met verschillende banden die uw pols stabiel houdt.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis