Heupprothese via de voorste of achterste benadering

Slijtage van uw heup kan erg vervelend zijn. Uw heup doet pijn en is stijf. Samen met onze orthopedisch chirurg heeft u besloten om uw gewricht te vervangen voor een kunst heup. We kunnen kiezen de prothese via de achterkant of voorkant van uw heup plaatsen.

Achterste benadering

Dit is de traditionele benadering. Hierbij plaatsen we de prothese via de achterkant van uw heup. Tijdens de operatie ligt u op uw zij. We maken een snee aan de zijkant van uw heup . Een voordeel is dat we altijd goede toegang hebben tot uw gewricht. Als we u voor de tweede keer opereren om uw oude prothese te vervangen, kiezen we bijna altijd voor deze methode.

Een nadeel is dat uw herstel iets langzamer gaat dan wanneer we uw heup via de voorkant zouden opereren. Het kunstgewricht kan ook wat sneller uit de kom schieten.

Voorste benadering

Steeds vaker plaatsen onze orthopedisch chirurgen een heupprothese via de voorkant van uw heup. Tijdens de operatie ligt u op uw rug. Dit is een methode die meerdere voordelen heeft. Tijdens deze operatie hoeven we geen spieren los te maken. U herstelt sneller en hoeft niet met regels rekening te houden na de operatie zoals bij de achterste benadering wel het geval is. Als u overgewicht heeft of  uw heup een afwijkende vorm, bespreekt onze orthopeed met u of een operatie via de voorste benadering echt wel het beste is.

Wat kunt u weer na de behandeling?

U loopt zonder pijn en hoeft in uw dagelijks leven geen rekening meer te houden met uw heup.

Maak een afspraak

U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.