Nieuwe heup

Het heupgewricht is een kogelgewricht. Als u beweegt, dan beweegt de kop van het dijbeen soepel in de kom van het bekken. De kop en de kom zijn bedekt met een laagje kraakbeen, zodat het gewricht soepel kan bewegen. Kraakbeen is een glad verend weefsel. Als het kraakbeen is weggesleten, kan de kop van het dijbeen niet meer soepel in de kom van het bekken bewegen. Hierdoor nemen de pijnklachten toe. Op een bepaald moment helpen medicijnen en fysiotherapie niet meer. De pijnklachten kunnen verminderen door het heupgewricht te vervangen door een heupprothese.

Vervanging van het heupgewricht door een heupprothese is een veelvoorkomende operatie. Jaarlijks krijgen in Nederland meer dan 24.000 mensen een heupprothese. 

FastTrack-methode

Bij ons wordt u op de afdeling Orthopedie verzorgd met de zogenaamde FastTrack-methode. Door het toedienen van goede pijnstilling kunt u een paar uur na de operatie al uit bed en start u met lopen en oefenen. Door direct na de operatie te gaan lopen en oefenen, herstelt u sneller en heeft u minder kans op complicaties. U hoeft minder lang in het ziekenhuis te verblijven en u bent snel weer op de been.

Wachttijden

  • Orthopedie

    Behandeling45 dagen