Spataderspreekuur

U kunt bij ons terecht voor een deskundige en snelle behandeling van uw spataderen. Tijdens uw eerste afspraak bespreken we uw klachten, doen we onderzoek en maken we samen met u een behandelplan. Zo hoeft u maar een keer naar ons ziekenhuis te komen voor intake, onderzoek en behandelplan. Op het spataderspreekuur kunt u worden gezien door een dermatoloog, een chirurg of een physician assistant.

Wat zijn spataderen?

Spataderen zijn kronkelige aderen die vlak onder de huid liggen. Het bloed stroom door deze aderen niet goed terug naar uw hart. Hierdoor geven de spataderen vaak druk op het onderbeen.

Onze zorg bij spataderen

Tijdens het eerste bezoek aan het spatadercentrum doen we eerst een onderzoek met geluidsgolven, een Duplex-onderzoek. Daarna heeft u een gesprek met uw arts of physician assistant over uw klachten. De arts of physician assistant doet ook een lichamelijk onderzoek.

Na het gesprek en onderzoek bespreken we met u de resultaten. Samen met u kijken we wat de beste behandeling voor u is. Dit leggen we vast in een behandelplan. 

U kunt altijd snel terecht bij ons. 

Behandeling van spataderen

Er zijn behandelingen met operatie en zonder operatie. We kiezen samen met u wat voor u de beste behandeling is.

Bij een behandeling zonder operatie draagt u steunkousen. Deze kousen geven druk op uw been. Hierdoor kan bloed minder teruglekken in uw aderen en heeft u minder last van uw spataderen.  Een andere behandeling zonder operatie is het wegspuiten van spataderen. Deze behandeling wordt vaak niet vergoed door zorgverzekeraars.

Bij een behandeling met operatie zijn er verschillende opties. De specialist bekijkt samen met u wat in uw geval de beste optie is. De operatieve behandelingen doen we  in een poliklinische behandelkamer of soms in een operatiekamer. 

Kosten van de behandeling

De behandeling van spataderen wordt soms vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van hoe ernstig uw spataderen zijn. Uw verzekeraar kan u informeren over kosten en vergoedingen. Houd hierbij ook rekening met uw eigen risico. 

Maak een afspraak

U kunt online of telefonisch een afspraak maken.