Advies botdichtheidsmeting voor mensen van 50 jaar en ouder

U heeft onze afdeling Spoedeisende hulp bezocht omdat u een botbreuk heeft. Vanwege uw leeftijd bieden wij u een onderzoek naar uw botdichtheid aan. Er zijn voor u geen extra kosten aan dit onderzoek verbonden.

Waarom een botdichtheidsmeting?

Een lage botdichtheid, ook wel osteoporose genoemd, is een aandoening waarbij de botten zwakker worden en er gemakkelijker een botbreuk optreedt. Als een lage botdichtheid op tijd wordt behandeld, neemt de botdichtheid van uw botten toe. Hiermee verkleint u de kans op een nieuwe botbreuk. Omdat osteoporose zich vaker voordoet bij mensen van 50 jaar en ouder, bieden we in het Diakonessenhuis alle patiënten van 50 jaar en ouder met een botbreuk een onderzoek naar de botdichtheid aan.

Meer informatie over botdichtheidsmeting vindt u in de folder 'Botdichtheidsmeting (dexa)'.

Afspraak

We doen ons best u een gecombineerde afspraak te geven voor de behandeling van de botbreuk en het onderzoek naar de botdichtheid. Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen zijn lukt dat niet altijd. Als u nog geen afspraak heeft, kunt u bij uw eerste bezoek aan de chirurg een afspraak laten maken, of bellen met de afdeling Nucleaire Geneeskunde.

Vragen

Met vragen over de botdichtheidsmeting kunt u terecht bij de polikliniek Nucleaire geneeskunde. Met vragen over uw botbreuk kunt u terecht bij de polikliniek Chirurgie.

Telefoonnummers

Polikliniek Chirurgie
088 250 5333

  • toets 1 voor het maken / verzetten van afspraken op de polikliniek in Utrecht en Zeist
  • toets 2 voor vragen rond opname
  • toets 3 voor medisch inhoudelijke vragen
  • toets 4 voor overige vragen

Voor het maken of verzetten van afspraken op de polikliniek in Doorn kunt u bellen met polikliniek Doorn, telefoonnummer 088 250 8888.

Afdeling Nucleaire geneeskunde
088 250 6263

Opmerkingen over de tekst

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected]

Bijgewerkt op: 20 juli 2021

Code: CH79