Zorg voor jongvolwassenen met kanker

In ons ziekenhuis hebben we speciale aandacht voor jongvolwassenen met kanker. Want als jongvolwassene heb je mogelijk vragen die specifiek zijn voor jouw leeftijd en levensfase.

Jong & kanker

Met jongvolwassenen bedoelen we mensen in de leeftijd van 18 tot 39 jaar. Als je in deze fase van je leven de diagnose kanker krijgt, kan dat specifieke vragen oproepen. Vragen over je ziekte en behandeling en de impact ervan op bijvoorbeeld studie, werk, hypotheken, verzekeringen, seksualiteit, dood, ouders, vrienden, kinderen, uiterlijk

Juist dan heb je leeftijdsspecifieke zorg en ondersteuning nodig. Zorg die uitgaat van de vraag: “Wie ben jij en wat heb je nodig?” tijdens en na je behandeling. Zodat je de draad zo goed mogelijk op kunt pakken. Zorg die ook oog heeft voor de behoeften van jouw naasten. Met al deze vragen kun je terecht bij onze AYA-zorgverleners. AYA staat voor Adolescents & Young Adults.

Een afspraak maken?

Je kunt op elk moment in jouw behandeltraject bij een AYA-zorgverlener terecht. Voor het maken van een afspraak kan je een mail sturen aan [email protected]. Soms is 1 afspraak voldoende om je op weg te helpen. Soms maken jullie een vervolgafspraak. En natuurlijk kan je altijd opnieuw contact opnemen met de AYA-zorgverlener als je nieuwe vragen hebt.

AYA zorgnetwerk

Het AYA-team van het Diakonessenhuis werkt nauw samen met het UMC Utrecht en is aangesloten bij het Nationaal AYA Jong & Kanker Zorgnetwerk. Als het nodig is verwijzen wij patiënten met ingewikkelde problemen door naar het regionale AYA-Kenniscentrum van het UMC Utrecht. Samen gaan we uit van het principe: Zorg, dicht bij huis als het kan, verder weg in als het moet.