Op het spreekuur Kindergeneeskunde

Komt u met uw kind naar een spreekuur op de afdeling Kindergeneeskunde? Dan wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent. Hier leest u waar u zich kunt melden, wie u tijdens uw bezoek begeleidt en hoe lang een spreekuur ongeveer duurt.

Polikliniek Kindergeneeskunde

Voor het spreekuur kunt u terecht op de polikliniek Kindergeneeskunde in Utrecht, Zeist en Doorn. Heeft u een afspraak gemaakt en staat er al een pasfoto van uw kind in het patiëntendossier? Dan kunt u zich op de dag van uw afspraak melden bij de balie van de polikliniek Kindergeneeskunde. Volg route 278 op locatie Utrecht, ga naar balie 9 op locatie Zeist of meld u bij de hoofdbalie op locatie Doorn.

Heeft uw kind nog geen pasfoto? Laat dan eerst een pasfoto maken bij het bureau Patiëntinschrijving. Daarna kunt u naar de polikliniek voor uw afspraak.

Hoe een spreekuur eruit ziet

De poli-assistente ontvangt u als u aankomt bij de polikliniek Kindergeneeskunde. Zij begeleidt u naar de spreekkamer. Zij meet en weegt uw kind en meet eventueel de bloeddruk van uw kind. Daarna helpt de kinderarts uw kind verder. Het is ook mogelijk dat een coassistent of een huisarts in opleiding (HAIO) eerst langskomt. Meestal gebeurt dit als u voor het eerst met uw kind op spreekuur komt. Wilt u liever geen coassistent of HAIO? Meld dat als u een afspraak maakt.

De coassistent of HAIO vraagt naar de klachten van uw kind en voert lichamelijk onderzoek uit als dat nodig is. De coassistent overlegt met de kinderarts en stelt de arts eventueel nog aanvullende vragen of herhaalt (een deel van) het lichamelijk onderzoek. De kinderarts bespreekt vervolgens met u de behandelopties voor uw kind. Ook maakt u samen eventuele vervolgafspraken.

Duur van het spreekuur

Uw eerste bezoek aan de polikliniek duurt ongeveer een uur. Een vervolgafspraak duurt ongeveer tien minuten.

Afspraak maken spreekuur Kindergeneeskunde

U kunt op het spreekuur terecht van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur. Komt dit niet uit en maakt u liever een afspraak buiten kantooruren? Dat kan. Op maandagavond houden wij van 17.00 tot 19.30 uur spreekuur. U bent van harte welkom om een afspraak te maken voor dit spreekuur, zodat u geen vrij hoeft te nemen. Bellen voor een afspraak kan op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur.