Opname verpleegafdeling Longziekten en tuberculose

Bij een opname voor een longziekte komt u terecht op de verpleegafdeling Longziekten en tuberculose. U vindt hier 30 bedden: twee tweepersoonskamers, tien eenpersoonskamers en vier kamers met vier bedden. Hier leest u meer over de verpleging en hoe het op de afdeling in zijn werk gaat.

De verpleging

Op de afdeling werkt een uitgebreid team van verpleegkundigen. Elke kamer krijgt een eigen verpleegkundige. Zo kan de verpleegkundige patiëntgerichte zorg verlenen. Op de afdeling kunnen mannen en vrouwen op één kamer liggen. Wilt u dit niet? Geef het dan bij ons aan.

De verpleegkundige verzorgt u niet alleen in het ziekenhuis, maar denkt ook na over uw ontslag uit het ziekenhuis. Samen met de verpleegkundige kijkt u hoe u de zorg na uw ontslag moet plannen. Op deze manier kunt u veilig naar huis.

Visitelopen arts-assistent

Elke ochtend lopen een arts-assistent (zaalarts) en de verpleegkundigen visite. De arts-assistent overlegt dan met de longarts. Zij bekijken alle uitslagen van uw onderzoeken en bepalen samen uw behandeling. Heeft u vragen over uw behandeling? Dan kunt u die op elk moment stellen.

Andere hulpverleners

Een longziekte heeft vaak een brede aanpak nodig. Als het nodig is, ziet u daarom tijdens uw verblijf andere hulpverleners. Bijvoorbeeld:

  • Fysiotherapeuten
  • Psychologen
  • Diëtisten
  • Geestelijk verzorgers
  • Ergotherapeuten

Contactpersonen

Voor uw privacy is het verstandig om met uw familie af te spreken wie informatie over u mag vragen. Bij uw opname kunt u aangeven wie uw contactpersonen zijn. Als het nodig is nemen wij contact met hen op. Informatie over uw toestand geven wij alleen aan uw contactpersoon/personen.