5 oktober: Informatiemarkt 'Alles over gezond ouder worden'

Op vrijdag 5 oktober is het Nationale Ouderendag. Het Diakonessenhuis besteedt hier speciale aandacht aan met een informatiemarkt over gezond ouder worden. Bezoekers kunnen op locatie Utrecht terecht van 13.00 tot 16.30 uur voor het meten van hun spierkracht, advies over gezonde voeding en een demonstratie van een zorgrobot. Jongere bezoekers kunnen met een speciaal pak ervaren hoe het is om oud te zijn.

Zorgverleners van het Diakonessenhuis en organisaties uit de regio geven informatie over het belang van blijven bewegen en hoe je dat doet, gezonde voeding, thuiszorg, valpreventie, langer thuis wonen en activiteiten die in de wijk worden georganiseerd. Aanmelden voor de markt is niet nodig.

Datum, tijd, locatie

vrijdag 5 oktober
van 13.00 tot 16.30 uur
Diakonessenhuis locatie Utrecht (entreehal), Bosboomstraat 1, Utrecht

Zorg voor ouderen in het Diakonessenhuis

In het Diakonessenhuis zijn we gespecialiseerd in zorg voor ouderen. We bieden al ruim tien jaar zorg aan kwetsbare ouderen. De afgelopen jaren is de zorg voor ouderen uitgebreid met een dagkliniek voor onderzoek van ouderdomsproblemen, een speciale afdeling voor ouderen met een gebroken heup en inzet van geriatrische expertise op alle afdelingen van het ziekenhuis. Daarnaast onderzoeken we momenteel op onze locatie in Zeist of we met een andere inrichting van de verpleegafdeling onze patiënten kunnen helpen om zoveel mogelijk in beweging te blijven.