Allergiecentrum: “Dit is uniek in Nederland. Mensen komen van heinde en verre.”

Dinsdagavond 15 januari stond ons Allergiecentrum centraal in een uitzending van Dokters van Morgen. “Dit is echt uniek, dat jullie dit doen in Nederland. Want dit gebeurt elders niet”, aldus presentatrice Antoinette Hertsenberg over onze preventiepoli.

Allergiecentrum - Dokters van Morgen

In Dokters van Morgen gaat Antoinette Hertsenberg op zoek naar spraakmakende innovaties in de gezondheidszorg. In de uitzending van dinsdag 15 januari volgt ze de vier maanden oude Sepp, wiens moeder aan een heftige pinda-allergie lijdt. Vanuit ’s Heerenberg reizen de ouders met Sepp naar het Diakonessenhuis, waar Sepp in ons Allergiecentrum wordt getest en zijn eerste pindahapjes krijgt.

Allergiecentrum

In ons specialistisch Allergiecentrum werkt een team van medisch specialisten, astma- en eczeemverpleegkundigen, diëtisten, psychologen, doktersassistenten en ondersteunend personeel intensief samen om patiënten te helpen en te voorkomen dat jonge kinderen onnodig allergieën ontwikkelen.

“Op dit moment komen mensen van heinde en verre hierheen”, zegt Antoinette Hertsenberg in gesprek met allergoloog Marike Stadermann.

Bekijk hieronder het fragment over ons Allergiecentrum. Of bekijk hier de hele aflevering.

U kunt deze video alleen bekijken als u cookies accepteert. Meer informatie over cookies.

Allergiecentrum - Dokters van Morgen