Diakonessenhuis locatie Zeist jarig: 125 jaar

Vandaag bestaat ons ziekenhuis in Zeist 125 jaar. En wie jarig is, trakteert! Daarom krijgen alle patiënten en collega’s in Zeist wat lekkers en de kinderen een mooie ballon. En de belofte dat we ook de komende jaren goed naar de wensen van onze patiënten blijven luisteren. En blijven investeren in een modern ziekenhuis in Zeist, dat van alle gemakken is voorzien.

Feestelijke versiering en traktaties bij de hoofdingang van ons ziekenhuis in Zeist

Modern 
We zijn trots op locatie Zeist en blijven investeren in een ziekenhuis waar het goed verblijven én werken is. Zo hebben we hier in 2017 onze operatiekamers compleet vernieuwd en ingericht op het gemak van de patiënten. En in 2019 openden we hier een nieuwe apotheek.  

Specialisaties: ouderenzorg en planbare ingrepen 
Onze patiënten kunnen ook in Zeist rekenen op zorg die echt bij hen past. Op deze locatie ligt het accent op ouderenzorg en op planbare ingrepen. Voor patiënten uit de hele regio Utrecht. En voor liesbreuken zelfs uit het hele land. Andere planbare ingrepen zijn bijvoorbeeld operaties aan de heup, knie, galblaas en ogen. 

We doen de planbare ingrepen zoveel mogelijk op één plek: in Zeist. En we gebruiken steeds meer moderne technieken waarmee onze patiënten zich thuis al kunnen voorbereiden op de operatie. Hierdoor zijn onze patiënten sneller aan de beurt en gaat alles heel comfortabel. En doordat de ingreep in een ziekenhuis is, is het ook heel veilig. Als het nodig is, kan er snel een arts met een andere specialisatie aanwezig zijn.  

Bosrijke omgeving
In 1896 werd er een ziekenhuis opgericht aan de Krullelaan in Zeist. Toen dat veel te klein werd, bouwde men in 1926 een nieuw ziekenhuis in het Zeister Bosch. Een prachtige, rustige omgeving. In 2001 was er een fusie, vanaf toen heet het ziekenhuis in Zeist Diakonessenhuis. 

John Taks en Martijn Wiesenekker (Raad van Bestuur) trakteerden op de afdelingen in ons ziekenhuis in Zeist

John Taks en Martijn Wiesenekker (Raad van Bestuur) trakteerden patiënten en collega's op de afdelingen in ons ziekenhuis in Zeist