Diakonessenhuis wint Venticare reanimatie competitie

Het Diakonessenhuis is eerste geworden in de Venticare reanimatie competitie. Het is voor de zesde keer dat het Diakonessenhuis deze competitie weet te winnen. Venticare is een twee daags congres voor de acute zorg in Utrecht dat gisteren en eergisteren plaatsvond. Het winnen van deze competitie betekent dat het Diakonessenhuis mee kan gaan doen aan de Europese competitie die dit jaar in Bologna in Italië plaatsvindt.

Venticare Reanimatie Competitie

De competitie bestaat uit een voorronde waarin 11 ziekenhuizen strijden om 2 finale plekken. Vervolgens doen de 2 winnende teams ieder nog een casus waarna de winnaar bekend wordt gemaakt. Het Diakonessenhuis doet elk jaar mee met een wisselend team. Meestal bestaat dit uit verpleegkundigen van de intensive care en de hartzorg aangevuld met een arts van de intensive care. Alle verpleegkundigen hebben in het afgelopen haar hun gespecialiseerde diploma behaald.

De groep is getraind door reanimatietrainers die op verschillende afdelingen in het ziekenhuis werken. Het meedoen aan de wedstrijd is voor alle deelnemers spannend, maar ook een goede training. Op deze manier werkt het Diakonessenhuis aan het steeds beter worden van de patiëntenzorg.