Eerste huurder in Gezondheidshuis Utrecht

Op 27 augustus 2018 trok de eerste huurder in het Gezondheidshuis. Het Gezondheidshuis staat op het voorplein van ons ziekenhuis. Doordat ons ziekenhuis en de zorgaanbieders in het Gezondheidshuis dichter bij elkaar zitten, kunnen wij beter onze kennis en expertise bundelen en nieuwe vormen van zorgverlening verkennen. Samen zorgen wij voor de best mogelijke zorg voor de inwoners van Utrecht. Ook voor patiënten is het gemakkelijk dat het Diakonessenhuis en het Gezondheidshuis dicht bij elkaar zitten. Als patiënten na een bezoek aan het Gezondheidshuis naar ons ziekenhuis moeten, dan zijn ze er eigenlijk al. En andersom ook.

Gezondheidshuis Utrecht

In het Gezondheidshuis komen verschillende zorgaanbieders. De eerste huurder is Huisartsenpraktijk Bosboomstraat. Daarna volgen Verloskundigenpraktijk Westerkade, Fysiotherapie Utrecht Oost, Praktijk Astrid Kremers, Psycholoog Bosboom en Alphega apotheek van Keule (in samenwerking met Alphega apotheek Wilhelmina en Service apotheek Koert), Podotherapie Utrecht, De Ergo Experts, Haarcentrum Ugeka, Saltro en Dianet (centrum voor dialysezorg).

Begin 2020 openen we het Gezondheidshuis officieel. Tot die tijd wordt het gebouw waar nodig verder afgebouwd. De verschillende zorgaanbieders informeren zelf hun patiënten over wanneer zij terecht kunnen in het Gezondheidshuis.

“In het oorspronkelijke bericht werd nog uitgegaan van een officiële opening in 2019. Dit is later aangepast naar 2020.”