Extra bed voor ouderen met onduidelijke zorgvraag

Het Diakonessenhuis heeft sinds begin dit jaar een apart observatie- en diagnosebed voor ouderen die met een onduidelijke zorgvraag binnenkomen op de spoedeisende hulp. Deze observatieplek is in een van de zorginstellingen van AxionContinu. Hier wordt specifiek naar de zorgvraag van de patiënt gekeken. Binnen tien dagen wordt de patiënt doorverwezen naar de juiste zorginstelling, of naar huis met de nodige ondersteuning.

Regelmatig belanden kwetsbare ouderen onnodig in een ziekenhuisbed. De een is om onduidelijke redenen gevallen. De ander komt met lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak. Om goed te kunnen vaststellen wat er aan de hand is, zijn specialisten ouderengeneeskunde nodig. Een ziekenhuisbed is dan niet de ideale plek om dat uit te zoeken.

Door de samenwerking met AxionContinu kan dat nu bijvoorbeeld in De Parkgraaf in Utrecht. Daar kijkt dan een specialist ouderengeneeskunde naar de specifieke situatie van de patiënt. AxionContinu regelt ook de nazorg. Dat kan een kort- of langdurig verblijf elders zijn. Of de oudere gaat naar huis met de juiste ondersteuning.