Geniet veilig van de zon: gratis zonnebrandcrème

Heerlijk: zomer en mooi weer, lekker naar buiten. Geniet van de zon, maar doe het veilig. Want zoals we weten, zorgen zon en uv-straling ervoor dat je meer kans hebt op huidkanker. Als kattenbelletje zetten we een dispenser met gratis zonnebrandcrème bij de hoofduitgangen van ons ziekenhuis in Utrecht en Zeist.

Onze dermatologen Els de Jonge en Berend Stoutenbeek zien het aantal mensen met huidkanker helaas ieder jaar toenemen. Zij adviseren: ‘Vergeet niet om ook te smeren als het bewolkt weer is, en ook als je onder een parasol zit. Want ook daar vang je uv-stralen. Smeer factor 30 tot 50, dan kun je 30 tot 50 keer langer in de zon blijven voordat je verbrand’

Hoe veel en hoe vaak?

Onze dermatologen adviseren een crème vanaf factor 30. Smeer jezelf iedere twee uur in met zonnebrandcrème. Gebruik 7 theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt:

  • 1 voor gezicht en hals
  • 2 voor armen en schouders
  • 2 voor borst, buik en rug
  • 2 voor benen en voeten

Vergeet niet je oren, lippen en de bovenkant van je voeten. En zoek vaker de schaduw op, zeker tussen 12.00 en 15.00 uur. Ook goed om te weten: na opening kun je zonnebrandcrème tot 12 maanden gebruiken. 

Wat weet u over veilig zonnen?

Uv-straling en verbranding door de zon vergroten de kans op huidkanker. Belangrijk dus om te weten hoe je jezelf het beste kunt beschermen. Wat weet u over veilig zonnen? 

Dermatologen Els de Jonge en Berend Stoutenbeek smeren zonnebrand en geven het goede voorbeeld - Diakonessenhuis

Dermatologen Els de Jonge en Berend Stoutenbeek geven zelf het goede voorbeeld