Kinderadviesraad denkt mee over de beste zorg

Ons ziekenhuis heeft sinds deze week een Kinderadviesraad. De 10 meisjes en jongens denken mee over de zorg voor kinderen in ons ziekenhuis. Woensdag 14 oktober vond de digitale kick off plaats, waarbij de kinderen kennis maakten met elkaar en onze zorgprofessionals.

Eén van de leden van de Kinderadviesraad krijgt een goodiebag met ballon uit handen van een kinderverpleegkundige

Digitale kennismaking

Via een videoverbinding vanuit hun eigen huis kwamen de kinderen voor het eerst samen. Onze kinderverpleegkundigen brachten eerder op de dag Diak-tasjes met een presentje naar alle huisadressen.

De leden stelden zich aan elkaar voor en gingen het gesprek aan met één van onze kinderartsen en managers. Tijdens de aftrap deelden ze wat zij komende tijd willen bereiken met de Kinderadviesraad. “Dat kinderen het ook leuk vinden in het ziekenhuis en niet saai de hele dag in bed liggen”, vertelt één van de leden. Ook meer ruimte voor sport op de afdeling en het bespreken van de tips en tops staan komende tijd op de agenda.

Gevraagd en ongevraagd advies

Met de komst van de Kinderadviesraad stemmen we onze zorg nog beter af op de behoeften en voorkeuren van de kinderen in ons ziekenhuis. Alle onderwerpen kunnen aan bod komen: van het eten of het gebruik van multimedia in ons ziekenhuis tot de uitstraling van de kinderafdeling. En natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid.

De kinderadviesraad bestaat uit 7 tot 12 kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. De meeste van hen lagen in ons ziekenhuis opgenomen of hebben er regelmatig een afspraak. Zij komen in ieder geval twee keer per jaar bijeen om gevraagd én ongevraagd advies te geven. Dat advies wordt vervolgens opgepakt door het management en de Raad van Bestuur van ons ziekenhuis.

Contact met de Kinderadviesraad

De eerstvolgende vergadering staat gepland in november. Ook andere kinderen die in ons ziekenhuis onder behandeling zijn of waren kunnen daarvoor onderwerpen inbrengen. De Kinderadviesraad hoort graag wat er speelt bij andere kinderen in ons ziekenhuis. Neem gerust contact op met [email protected].