Muurschildering voor jarige stad Utrecht

Utrecht is jarig. Daarom geeft het Diakonessenhuis een cadeau. Maar wat geef je een stad? Nou, dit! Een metershoge muurschildering op een muur van ons ziekenhuis. Zo maken we Utrecht nog mooier. We laten Utrecht zelf kiezen welk schilderij op de muur komt. Iedereen kan stemmen. En iedereen kan ervan genieten.

Utrecht viert haar 900 jarig bestaan met als thema ‘Stad zonder muren’. Samen zijn we Utrecht, samen maken we Utrecht nog mooier. Het Diakonessenhuis is al bijna 180 jaar hét ziekenhuis van Utrecht. Dus geven we onze stad een cadeau. Met een muurschildering maken we Utrecht nog mooier. En breken we een muur van ons ziekenhuis als het ware af. En omdat de stad van iedereen is, mag iedereen stemmen. Moet er een klassiek of een modern schilderij op de muur komen?

Kies jouw kunst

Samen met het Centraal Museum Utrecht kozen we twee schilderijen van bekende Utrechtse schilders. Alle twee de schilderijen zijn publieksfavorieten uit de collectie van het Centraal Museum. Het klassieke schilderij ‘Herderin met duiven’ is van Gerard van Honthorst. En het moderne schilderij ‘Meisje met ranonkels’ is van Theo van Doesburg.

Van 3 tot en met 17 september voeren we campagne. Tijdens die twee weken kan iedereen stemmen op een van de twee schilderijen. Het schilderij met de meeste stemmen komt metershoog op onze muur!

Campagne Kies jouw Kunst van het Diakonessenhuis. Stem en kies welk kunstwerk metersgroot op onze muur komt

Wat kies jij: modern of klassiek?

Kies jouw kunst en maak Utrecht nóg mooier. 

Onthulling

Begin november onthult de burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma de muurschildering. De muurschildering  is vanaf dat moment te bewonderen op onze buitenmuur aan de Bosboomstraat.

De schildering wordt gemaakt door De Strakke Hand uit Utrecht.