Nieuw: Ziekenhuischeck voor vergelijken van ziekenhuizen

Vanaf vandaag heeft Nederland een nieuwe website: Ziekenhuischeck. Op deze site krijgen patiënten inzicht in de kwaliteitscijfers van alle ziekenhuizen en kunnen ze ziekenhuizen onderling vergelijken. Op die manier hebben ze waardevolle keuze-informatie over veel behandelingen. Ziekenhuischeck is een initiatief van de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen).

Mogelijkheden

De nieuwe site www.ziekenhuischeck.nl biedt bezoekers de mogelijkheid om te zoeken op kwaliteitscijfers per behandeling. Bovendien kunnen bezoekers drie ziekenhuizen tegelijk vergelijken.

Samenwerking

Sommige operaties doen ziekenhuizen niet zelf, daarvoor verwijzen ze door naar een ziekenhuis dat hierin is gespecialiseerd. Ook die informatie vind je op Ziekenhuischeck: je leest voor welke operaties en behandelingen patiënten terecht kunnen bij een specifiek ziekenhuis en voor welke operaties en behandelingen een samenwerkingsverband bestaat.

Landelijke cijfers

De cijfers op Ziekenhuischeck zijn afkomstig van kwaliteitsindicatoren die ziekenhuizen wettelijk verplicht moeten aanleveren aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland. Deze cijfers worden ook door artsen en ziekenhuizen zelf gebruikt om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De algemene tevredenheidscijfers komen uit een tweejaarlijks onderzoek onder 12000 Nederlanders over ziekenhuizen die ze de afgelopen twee jaar ten minste één keer hebben bezocht.

Ons ziekenhuis

Wilt u de cijfers van het Diakonessenhuis bekijken en vergelijken? Klik dan hier.