Met nieuwe AED’s naar een hartveilig Overvecht

Ons ziekenhuis plaatst de komende tijd 6 à 8 nieuwe AED’s, hartstarters, in Overvecht. Daarmee maken we het AED-netwerk in deze wijk dekkend. De eerste AED is onlangs geplaatst bij Zorgcentrum Careyn Rosendael. Samen met partijen in de wijk gaan we zorgen voor reanimatietrainingen voor bewoners en jongeren en een (hart) gezondheidsmarkt.

De AED bij Careyn is betaald door Careyn en het Diakonessenhuis, de overige AED’s in Overvecht door het Ondernemersfonds en het Diakonessenhuis.

180 jaar hart voor Utrecht

Ons ziekenhuis heeft al bijna 180 jaar hart voor de stad. We vinden gezondheid en preventie erg belangrijk. Daarom zorgen we voor in totaal 60 extra AED’s in Utrecht. Zo willen we bijdragen aan de hartveiligheid en hartgezondheid in de wijken. 

Naar een dekkend AED-netwerk

Elke dag krijgen 40 mensen in ons land een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Als zij binnen zes minuten een reanimatie krijgen met een AED, een ‘hartstarter’, is hun kans op overleven 50-70%. Daarvoor moet er binnen 500 meter een AED hangen. In Utrecht hangen er nog niet genoeg om in de hele stad aan die norm te voldoen.

AED hartstarter - animatie van reanimatie