Samenwerking regionale ziekenhuizen in beeld

Het Diakonessenhuis, St. Antonius Ziekenhuis, UMC Utrecht, Meander Medisch Centrum en Ziekenhuis Rivierenland werken nauw samen op het gebied van zeldzame kankersoorten onder de naam Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht (RAKU). Waarom en hoe zij dat doen, en wat dat betekent voor patiënten, zie je in een voorlichtingsfilm die sinds deze week beschikbaar is.

In de zorg voor patiënten met kanker in de maag, lever, alvleesklier, slokdarm of galweg, delen de ziekenhuizen operatieteams en speciale robotapparatuur om operaties bij buiktumoren nog beter uit te voeren. Ook doen we samen onderzoek naar nieuwe behandelingen. Door de kennis en kunde van de gespecialiseerde experts te bundelen kunnen patiënten vanuit hun eigen ziekenhuis rekenen op expertise uit alle ziekenhuizen samen.

De korte film laat ook zien dat we patiënten ontvangen op een gespecialiseerde polikliniek in hun eigen ziekenhuis. Eén verpleegkundig specialist begeleidt hen gedurende het hele behandeltraject, ondanks dat een eventuele operatie misschien in één van de andere ziekenhuizen plaatsvindt. Het filmpje laat ook zien hoe betrokken specialisten regelmatig samenkomen in een speciale overlegruimte in het UMC Utrecht om alle behandelmogelijkheden per patiënt door te spreken, het zogenaamd multidisciplinair overleg.

U kunt deze video alleen bekijken als u cookies accepteert. Meer informatie over cookies.

Bekijk de voorlichtingsfilm