Specialist bij problemen met ontlasting

Ons ziekenhuis is als enige ziekenhuis in de regio officieel benoemd tot expertise centrum op het gebied van ontlastingsproblemen. Ongeveer één op de vijf mensen heeft problemen op dit gebied, zoals bijvoorbeeld het niet kunnen ophouden of juist het niet kwijt kunnen van de ontlasting. Voor deze mensen is er het Defecatie (ontlasting) Expertise Centrum van het Diakonessenhuis.

Defecatie Expertise Centrum (DEC)

Defecatie is een ander woord voor ‘stoelgang’. In het Defecatie Expertise Centrum kunnen volwassenen met ontlastingsproblemen terecht: daar is alle expertise aanwezig om patiënten zo goed mogelijk te helpen. Onze specialisten werken multidisciplinair samen. Dit wil zeggen dat onze gynaecologen, urologen, maag-darm-leverartsen, chirurgen en continentieverpleegkundigen samen kijken naar de problemen van een patiënt en de mogelijke oplossingen daarvoor. Door zo volledig mogelijk te kijken naar de problemen bieden we patiënten de best mogelijke hulp.

De eerste in de regio

Ons ziekenkhuis is de eerste in de regio met deze titel. En daar zijn we trots op.
MDL-arts Suzanne Jeurnink : ‘’Een Defecatie Expertise Centrum word je niet zomaar. Je moet voldoen aan de kwaliteitseisen van de overkoepelende organisatie van DEC centra. Zo moet je een multidisciplinair overleg met elkaar voeren, en verschillende vastgestelde onderzoeken en behandelingen kunnen doen. Met de benoeming tot expertisecentrum zijn patiënten en verwijzers er dus zeker van dat de kwaliteit van onze behandeling voldoet aan de hoogste standaarden en nieuwste inzichten.

Meer informatie

Met een verwijzing van de huisarts kunt u bij ons terecht. Meer informatie vind je op deze site.

Groepsfoto van het DEC team (defecatie Expertise Centrum) van het Diakonessenhuis

Het DEC team van links naar rechts: Chirurgen Apollo Pronk en Anandi Schiphorst, Continentieverpleegkundige Lilian Lazet, MDL-arts Suzanne Jeurnink en Continentieverpleegkundige Margareth Sanderse.