Stijging naar tiende plaats in Ziekenhuis Top 100

Ons ziekenhuis staat dit jaar op de tiende plaats in de AD ziekenhuis Top-100. Daarmee zijn we het beste algemene ziekenhuis in de regio Utrecht volgens het AD. We zijn er trots op dat we een goede kwaliteit van zorg hebben kunnen geven in een jaar dat de personeelstekorten in de hele zorgsector zo goed merkbaar waren. Onze mensen hebben zich daar extra voor ingezet.

AD top 100 plaats 10

We zijn nu bijna 175 jaar voor veel families hét ziekenhuis van Utrecht. We leveren  goede medische zorg met nét die extra persoonlijke aandacht en dat waarderen onze patiënten. We blijven steeds bezig met onszelf verbeteren en luisteren daarvoor goed naar de feedback van onze patiënten en onze professionals op de werkvloer.

Zo hebben we ons afgelopen jaar ingespannen om de controle op medicatie te verbeteren. Dat is zichtbaar in de scores: we hebben hiervoor de maximale punten gekregen. We  schrijven medicijnen elektronisch voor en controleren het medicijngebruik zowel bij opname als bij ontslag uit ons ziekenhuis. Dat is belangrijk voor de patientveiligheid.

Vorig jaar stond ons ziekenhuis op plaats 17 in de top 100. Dit jaar splitst het AD de lijst voor het eerst op in twee lijsten: een met topklinische ziekenhuizen en een met algemene ziekenhuizen. Ook als je beide lijsten weer zou samenvoegen, staat ons ziekenhuis op de tiende plaats. Zie voor meer informatie de website van het AD.

We feliciteren natuurlijk de ziekenhuizen die dit jaar op de eerste plaats staan: ZorgSaam in  Terneuzen en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.