Terugroepactie losartan

Het middel losartan, dat gebruikt wordt onder andere tegen hoge bloeddruk, blijkt in sommige gevallen een lage concentratie van een kankerverwekkende stof (NMBA) te bevatten. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd roept patiënten daarom op om deze medicijnen niet te gebruiken en om te ruilen bij hun apotheek. Het gaat om Losartan Accord en Losartan Apotex.

Er zijn geen medicijnen van verdachte partijen verstrekt door het Diakonessenhuis. Als u uw medicijnen via onze apotheek verstrekt heeft gekregen, hoeft u geen actie te ondernemen. 

Als u uw recept voor een geneesmiddel met losartan bij een andere apotheek heeft afgehaald, controleert deze apotheek of u medicijnen van een verdachte partij heeft gekregen. In dat geval neemt uw apotheek contact met u op.

Blijf in alle gevallen wel gewoon uw medicijnen gebruiken. Niet gebruiken brengt meer risico met zich mee dan medicijnen van een verdachte partij gebruiken. Neem bij twijfel zelf contact op met uw apotheek, of de apotheek van ons ziekenhuis (tel: 088 250 5060).