Top 10 - plaats voor ons ziekenhuis met zorgvernieuwing

Ons ziekenhuis heeft in 2023 erg goede resultaten bereikt met het vernieuwen van de zorg. Zo monitoren ruim 1600 patiënten van ons ziekenhuis hun gezondheid thuis. Bezoeken aan het ziekenhuis zijn daardoor veel minder vaak nodig. Patiënten zijn dan ook erg positief over deze ontwikkelingen: zij waarderen de zorg met een 8.2 gemiddeld.

In 2023 heeft ons ziekenhuis meer patiënten opgevangen met dezelfde hoeveelheid collega’s. Dat kon bijvoorbeeld door het inzetten van apps waarmee patiënten thuis hun gezondheid meten. Ook hebben we, daar waar dat kan,  afspraken in het ziekenhuis vervangen door (beeld) belafspraken. Door goede samenwerking in de regio verplaatsen we ook zorg naar thuis.

Nieuwe vormen zijn nodig om de zorg in de toekomst voor iedereen betaalbaar en bereikbaar te houden. Het Diakonessenhuis en Zilveren Kruis hebben de gezamenlijke ambitie om hieraan voor ons ziekenhuis een stevige impuls te geven.
Utrecht behoort tot de vier grootste groeiers in Nederland, de stad (nu 374.000 inwoners) heeft naar verwachting meer dan 470.000 inwoners rond 2040.  Samen met de stijgende leeftijd in Nederland en krapte op de arbeidsmarkt maakt dat we de zorg anders moeten organiseren. 

Wessel (25) is blij met de app die hij gebruikt voor zijn darmziekte.  “Ik vind dat mijn ziekte nu minder mijn leven beheerst.  Voor die tijd had ik periodes waarin ik veel het ziekenhuis in- en uitliep. Nu heb ik via de app snel even contact als dat nodig is, op momenten dat het mij uitkomt.”

Verzekeraar Zilveren Kruis maakt deze ontwikkelingen mogelijk. Samen gaan we ook door met deze ambitie in de komende jaren.