Bij tweede coronagolf blijven we zo lang mogelijk zo veel mogelijk patiënten helpen

John Taks, onze voorzitter Raad van Bestuur, gaf een interview aan RTV Utrecht over de tweede golf coronabesmettingen. “We zijn nu beter voorbereid”, legt John Taks uit. Door die eerste golf werden we teveel overvallen. En om alle coronapatiënten te behandelen, moesten we veel planbare zorg uitstellen.

“Daardoor komen er nu patiënten bij ons die al langer kanker hadden, al langer met vaatproblemen rondliepen of toch een hartinfarct hebben gehad. We hadden natuurlijk graag eerder iets voor die mensen willen doen”, zegt John Taks in het interview.

Lessen getrokken

We hebben uit de eerste golf lessen ter harte genomen. Tijdens een nieuwe golf doen we er alles aan om de reguliere zorg zo lang mogelijk te verlenen. Door op tijd aparte corona-afdelingen te maken, maar ook door gebruik te maken van bijvoorbeeld beeldbellen en teleconsulten. Daarnaast weten we nu wat meer van corona. We kunnen mensen beter behandelen, waardoor ze sneller herstellen.
“We zitten er niet op te wachten en hopen voor iedereen dat het bij kleine golfjes blijft. Maar op het moment dat de inwoners van Utrecht ons nodig hebben, zijn we er klaar voor." 

Compliment

In het interview geeft John Taks ook een dik compliment aan iedereen die zich tijdens de eerste golf en daarna enorm heeft ingezet om voor alle patiënten te zorgen en de achterstanden in te lopen. "De mensen in de zorg zijn gemotiveerd om heel hard te werken. Ik moet eerder mensen naar huis sturen en zeggen 'doe eens rustig aan', dan dat ik mensen terug moet vragen."  

Het interview is woensdag 23 september om 17.00 uur op RTV Utrecht en wordt daarna elk uur herhaald.