Uitzonderlijk jubileum: Ali Hendriksen 70 jaar diacones in ons ziekenhuis

Op 16 oktober werkte Ali Hendriksen (88 jaar) maar liefst 70 jaar voor het Diakonessenhuis. Zij kwam in 1950 als 18-jarig meisje in dienst en werd in 1962 ‘ingezegend’ als diacones. Ze werkte op veel afdelingen. In 1997 ging ze met pensioen en verliet ze als laatste nog in huis wonende diacones ons ziekenhuis.

In het zonnetje

Maar niet voor lang: ze kwam als vrijwilligster voor drie ochtenden in de week terug bij de afdeling Cardiologie in Utrecht. Dat doet ze met vol overtuiging en inzet, tot op de dag van vandaag.

De collega’s daar voelen voor haar als familie en dat is wederzijds. Al die jaren deelden ze natuurlijk lief en leed en zo zijn Ali en de afdeling naast collega’s ook vrienden, zo zei cardioloog Hans Hartog.
De afdeling zette Ali dan ook flink in het zonnetje met koffie, taart, korte toespraakjes en cadeaus. Ook John Taks en Martijn Wiesenekker, Raad van Bestuur, kwamen haar natuurlijk feliciteren.

Diacones Ali Hendriksen ontvangt brief van het paleis wegens uitzonderlijk jubileum

Ali Hendriksen ontvangt felicitaties uit paleis Noordeinde

Brief van het paleis en hoog bezoek

‘Een leven in het teken van de zorg voor anderen’ viel ook ons koningshuis op. Ali kreeg een persoonlijke brief met felicitaties van paleis Noordeinde, die ze zeker gaat inlijsten.

Locoburgemeester Lot van Hooijdonk kwam langs in ons ziekenhuis om Ali te feliciteren met haar jubileum. Ze sprak de diacones toe en overhandigde haar een mooie bos bloemen.

v.l.n.r. loco burgemeester Lot van Hooijdonk, Ali Hendriksen en John Taks

v.l.n.r. locoburgemeester Lot van Hooijdonk, vrijwilliger Ali Hendriksen en John Taks, voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis

Werkplezier en lieve collega’s

Naar eigen zeggen houden werken met plezier en “alle lieve dokters en collega’s” Ali fit. Een inspirerend en bewonderenswaardig voorbeeld, hét levende symbool voor ‘Diakonessenhuis Dichtbij’!   

Reportage op RTV Utrecht

RTV Utrecht liep een ochtend met Ali mee en maakte een reportage over onze bijzondere collega. Bekijk de reportage op donderdag 22 oktober om 18.00 uur op RTV Utrecht. Of lees dit artikel van RTV Utrecht over Ali Hendriksen.