Ons ziekenhuis viert zijn 175-jarig jubileum

Begin november vieren we ons 175-jarig bestaan. En daar zijn we ontzettend trots op!

Op onze jubileumwebsite www.175jaardiakonessenhuis.nl deelden al bijna 175 mensen hun verhaal over ons ziekenhuis. Die gaan allemaal over onze ‘zorg van harte, zorg uit het hart.’ Vrolijke maar ook verdrietige mijlpalen in mensenlevens. Van (oud) collega’s, maar natuurlijk vooral van patiënten en hun dierbaren.  

Een aantal bijzondere verhalen hebben we gebundeld in een jubileummagazine: Van Harte. Dat ligt vanaf deze week in al onze wachtkamers. Het magazine is hier online te bekijken. 

Ook hebben collega’s een jubileumkoor geformeerd. Vroeger gaven de diaconessen patiënten een extraatje door voor hen te ‘zinge op de gange’. Deze oude traditie bliezen collega’s voor één keer nieuw leven in. Het koor zong op de poli’s, afdelingen en in de centrale hal van onze locaties in Utrecht en Zeist.

jubileumkoor

En wie jarig is, trakteert natuurlijk. Daarom kregen alle patiënten en bezoekers wat lekkers (en gezonds ;-) ) en alle kinderen een ballon.

ballon

Ter ere van ons jubileum blijft voor de deur van ons ziekenhuis in Utrecht en Zeist een groot Diak-hart staan, symbool voor onze zorg. Deze zomer stond het ook in hartje Utrecht, op de Stadhuisbrug. Facebook staat al vol met Utrechters en toeristen die met het hart op de foto gingen.

jubileumhart