Sneldiagnostiek bij pijn op de borst

Heeft u last van een beklemmende of drukkende pijn op de borst? Dit kan duiden op een hartziekte. Uw huisarts kan u verwijzen naar de afdeling Cardiologie voor sneldiagnostiek bij pijn op de brost. In één dag onderzoeken we of uw klachten het gevolg zijn van een hartziekte.

Wat is pijn op de borst?

Pijn op de borst kan duiden op een hartziekte. We noemen pijn op de borst als gevolg van een hartziekte ook wel angina pectoris. Typisch voor angina pectoris is een beklemmende of drukkende pijn op de borst, alsof er een knellende band om de borst zit. De pijn straalt soms uit naar armen, hals, kaak of maagstreek en kan samengaan met zweten of misselijkheid. De klachten kunnen ook minder duidelijk zijn. Dit komt vaker voor bij ouderen, vrouwen en mensen met suikerziekte. In de meeste gevallen is de oorzaak één of meerdere vernauwingen in de kransslagaders.

Sneldiagnostiek bij pijn op de borst

In het ziekenhuis onderzoeken we of uw klachten het gevolg zijn van een hartziekte. U doorloopt alle benodigde onderzoeken op één dag en aan het eind krijgt u de uitslag en een behandeladvies. U wordt gezien door een arts-assistent, een verpleegkundig specialist en/of een cardioloog. Zij doen verschillende onderzoeken zoals bloedonderzoek, een hartfilmpje, CT-van de kransslagaders en een echo van het hart en stellen een behandelplan op. Indien nodig krijgt u medicijnen voorgeschreven. Uiteraard kunt u terecht met al uw vragen over pijn op de borst. Voor de onderzoeken wordt u een dagdeel opgenomen op de verpleegafdeling Cardiologie.