Onderzoeksdag Ouderengeneeskunde

De onderzoeksdag Ouderengeneeskunde stellen we voor u op maat samen. Dit doet ons team dat gespecialiseerd is in de behandeling van en de zorg voor ouderen. U leest hier wat u van de onderzoeksdag kunt verwachten.

Voorbereiding op uw afspraak

’s Ochtends voor uw afspraak kunt u ontbijten en uw medicijnen innemen zoals u gewend bent. Soms geven we iets anders aan in de brief die u van ons ontvangt. Volg dan die instructies op.  
U wordt om 8.30 uur verwacht. Soms staat er in de brief een andere tijd aangegeven. Houd dan de tijd aan die in de brief staat. U meldt zich bij de receptie bij de ingang van het ziekenhuis op de locatie die met u is afgesproken. Een gastvrouw of gastheer haalt u daar op en begeleidt u de hele dag.

Lees hier meer over de voorbereiding op uw afspraak 
 

Wachtruimte

Bij aankomst of tussen de onderzoeken door moet u soms even wachten. Dit kan in de wachtkamer. De wachtkamer heeft de sfeer van een huiskamer. U kunt er koffie en thee drinken en er liggen tijdschriften. In de ligstoel kunt u even rusten. Tussen de middag bieden wij een lunch aan. U mag ook uw eigen lunch meenemen.

Wat kunt u verwachten?

We stellen de onderzoeksdag voor u op maat samen. De mogelijkheden zijn:

  • een gesprek met een arts over uw klachten
  • een lichamelijk onderzoek
  • een test zoals een geheugentest of een looptest
  • een gesprek met een verpleegkundige en uw begeleider over de problemen in uw thuissituatie
  • bloedonderzoek, hartfilmpje, longfoto
  • onderzoek door de fysiotherapeut en/of specialist

Uitkomsten en behandeladvies

Aan het eind van de dag heeft u een gesprek samen met uw begeleider, de arts en de verpleegkundige. We bespreken de uitkomsten van de onderzoeken en het behandeladvies. Dit advies geven we u mee in een brief. Na het gesprek kunt u naar huis. Als het nodig is, maken we vervolgafspraken. Uw huisarts ontvangt een schriftelijk verslag van de onderzoeken en het behandeladvies.

Spreekt u niet goed Nederlands?

We hebben een aangepast programma samengesteld voor ouderen die de Nederlandse taal niet goed spreken. Spreekt u Berbers, Arabisch, Turks, Hindoestaans of Sranantongo? Dan kunt u ook voor dit geheugenonderzoek in het Diakonessenhuis terecht in Zeist of Utrecht.