Steun de Roparun

We zijn gespecialiseerd in de zorg voor mensen met kanker. En we willen hen ook graag helpen van mens tot mens. Om ondanks de ziekte ‘in balans’ te zijn en te blijven. Samen met anderen bieden we extra’s om deze ziekte dragelijker maken. Daarom sponsoren we dit goede doel. Graag doen we daarvoor ook een beroep op u.

De Roparun

De Roparun is een beroemde hardloopestafette van Circuit La Clef des Champs (Noord-Frankrijk) of vanaf Vliegveld Twenthe naar Rotterdam. De deelnemende hardloopteams zamelen geld in voor de Stichting Roparun. Dat geld is voor praktische projecten die het leven van mensen met kanker dragelijker maken. We steunen dit evenement van harte!

Roparun

Extra’s voor patiënten dankzij Roparun

In 2011 openden we in Utrecht een nieuw Dagbehandelcentrum Oncologie/Hematologie. Dat was mede met hulp van de Roparun ingericht naar de wensen en behoeften van kankerpatiënten. Andere extra’s die we mede dankzij de Roparun konden doen, zijn: 

  • Verschillende verwenworkshops ‘Look Good…Feel Better’ met advies over huid- en haarverzorging in samenwerking met de Stichting.
  • De aanschaf van hoofdhuidkoelers die haarverlies voorkomen bij chemokuren. In 2014 kregen we een hoofdhuidkoeler van de Stichting Roparun.
  • De aanschaf van koppelbedden voor patiënt en zijn/haar partner voor meer intimiteit. In 2019 kregen we twee koppelbedden (één voor Utrecht en één voor Zeist) van de Stichting Roparun.

Team 19 van het Diakonessenhuis

In 2024 heeft Team 19 van het Diakonessenhuis voor de 25ste keer meegedaan aan de Roparun van 18 t/m 20 mei. Het team vertrok vanaf Noord-Frankrijk naar de Coolsingel in Rotterdam (ca. 532 km). Het team bestaat uit 24 enthousiaste en sportieve medewerkers en verwanten van het Diakonessenhuis. U kunt hen steunen! Met een financiële bijdrage of in de vorm van het beschikbaar stellen van materiaal.

Op roparun-diak.nl is ons team te volgen: van de training tot en met de loop.

Team 19 heeft in 2024 samen met uw hulp een recordbedrag van € 55.841,53 aan de Stichting Roparun overgemaakt. Hiermee komt het totaal in 25 jaar voor Team 19 op een prachtig bedrag van € 500.000,-.

Wat krijgt u van ons?

Steunt u ons Roparun Team? Dan geven we u graag de mogelijkheid om uw naam zichtbaar aan dit goede doel te verbinden. Zo kunt u uw bedrijf actief aan ons team verbinden. Bijvoorbeeld door het vermelden van uw bedrijfsnaam en/of logo op onze volgauto, campers of op onze internetsite. Heeft u andere ideeën, dan denken we graag met u mee.

Interesse of meer weten?

Neem contact op met onze teamcaptains:

  • Fred van Dijen via 088-250 5136
  • Mariska Starrenburg via 088-250 9424
  • per e-mail: [email protected]

Direct geld storten kan ook. Dat kan via de rekening van de Stichting Vrienden van het Diakonessenhuis, 699 311 292 t.n.v. de Stichting Vrienden van het Diakonessenhuis, onder vermelding van Roparun Team 19.

U kunt ook rechtstreeks geld geven aan Roparun.