Op het spreekuur Urologie

Komt u naar een spreekuur bij Urologie? Dan wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent. Hier leest u wie u tijdens uw bezoek begeleidt en wat u kunt verwachten.

Hoe ziet een urologiespreekuur eruit?

Voor het spreekuur kunt u terecht op de polikliniek Urologie in Utrecht, Zeist en Doorn. Komt u voor het eerst? Dan heeft u een gesprek met de uroloog. De uroloog stelt u vragen over uw klachten en uw algemene gezondheid. Vaak krijgt u direct een urineonderzoek. Hiervoor plast u in een potje. Zorg dus dat u met een gevulde blaas bij ons komt. Na het urineonderzoek krijgt u nog een paar onderzoeken.

Lichamelijk onderzoek Urologie

Na uw gesprek doet de uroloog vaak een lichamelijk onderzoek. De uroloog onderzoekt uw lenden, buik, liezen, schaamstreek en geslachtsorganen. U kunt ook een rectaal onderzoek krijgen. Dit betekent dat de uroloog met zijn wijsvinger in uw anus gaat. Bij vrouwen onderzoekt de uroloog de vagina.

Aanvullend onderzoek Urologie

Nieuwe afspraak maken

Meestal maakt u voor aanvullende onderzoeken een nieuwe afspraak. Dan komt u terug op de polikliniek. De uroloog bespreekt samen met u de uitslagen en stelt een behandelplan voor.