Translate website
Disclaimer
Nederlands: U vraagt Google Translate Services om onze teksten te vertalen. Daardoor kunnen er fouten in de teksten zitten. Automatische vertalingen zijn niet perfect, ons ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor mogelijke vertaalfouten. Heeft u vragen over uw gezondheid? Neem dan altijd contact op met uw arts.
Meer weten? Lees de toelichting vertaalbeleid
English: You ask Google Translate Services to actively translate our texts. Therefore they may contain errors. Automatic translations are not perfect. Diakonessenhuis is not responsible for possible translation errors. Do you have questions about your health? Then always contact your doctor.
Want to know more? Read the explanation of translation policy
Onze samenwerking in de zorg
We werken graag in een open sfeer met u samen. We willen ook met u bespreken wat u niet goed vindt gaan en wat we volgens u kunnen verbeteren.
We spreken regelmatig met huisartsen, verloskundigen, organisaties van verpleeg- en verzorgingshuizen en Regionaal Ambulancevervoer Utrecht. Ook nemen we deel aan netwerken, om zorg te vernieuwen en samen de juiste zorg dichtbij te geven aan onze patiënten.
Transmuraal Incident Melden
Transmurale incidenten zijn onbedoelde gebeurtenissen tijdens de overdracht van patiënten, die geleid hebben of hadden kunnen leiden tot schade voor een patiënt. De meldingen kunnen gaan over de overdracht van patiënten tussen ons ziekenhuis enerzijds en anderzijds een huisartsenpost, RAVU, verpleeghuis, thuiszorg, zorginstelling, apotheek of verloskundigen praktijk. Het doel van Transmuraal Incident Melden is leren van dingen die (bijna) misgaan bij opname en ontslag. Daarmee kunnen we onze samenwerking verbeteren en daarmee de kwaliteit en veiligheid van zorg.
Transmuraal Platform Trijn
In Transmuraal Platform Trijn werken zorginstellingen uit Midden-Nederland samen. Dat zijn: drie Utrechtse ziekenhuizen, twaalf zorggroepen, vier verpleeg- en verzorgingshuizen, Altrecht, apothekers en Saltro. Ze werken samen aan zorg én patiëntgegevens op de juiste plek. Uitgangspunt is kwaliteit en continuïteit van zorg. Vanuit Trijn zijn regionale transmurale afspraken (RTA’s) gemaakt voor ouderenzorg en chronische ziekten zoals diabetes, COPD, CVRM en hartfalen.
Diamid
Op het gebied van Diagnostiek werken we samen met het St. Antonius Ziekenhuis en Meander Medisch Centrum in Diamid. Met Diamid werken we aan diagnostiek dichtbij, met slimme inzet van beschikbare capaciteit. Zo willen we de diagnostiek in de regio Midden-Nederland beter maken voor huisarts én patiënt. Met deze samenwerking geven we vorm aan de opgave in het Integraal Zorgakkoord (IZA) voor de juiste zorg op de juiste plek.
Samenwerking eerstelijnsdiagnostiek en trombosedienst
Voor verzekerden bij VGZ wordt alle eerstelijnsdiagnostiek en trombosezorg vanaf 1 januari 2020 alleen nog vergoed als het wordt aangeboden aan Saltro. De uitvoering gebeurt echter ook in samenwerking met het Diakonessenhuis.
Zowel aanvragers als patiënten kunnen daardoor als vanouds bij ons terecht. Alleen voor patiënten van de trombosedienst kan er afhankelijk van hun woonplaats iets veranderen. Hierover leest u meer in deze brief.