Translate website
Disclaimer
Nederlands: U vraagt Google Translate Services om onze teksten te vertalen. Daardoor kunnen er fouten in de teksten zitten. Automatische vertalingen zijn niet perfect, ons ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor mogelijke vertaalfouten. Heeft u vragen over uw gezondheid? Neem dan altijd contact op met uw arts.
Meer weten? Lees de toelichting vertaalbeleid
English: You ask Google Translate Services to actively translate our texts. Therefore they may contain errors. Automatic translations are not perfect. Diakonessenhuis is not responsible for possible translation errors. Do you have questions about your health? Then always contact your doctor.
Want to know more? Read the explanation of translation policy
Eierstokkanker
Bij eierstokkanker zit er een kwaadaardig gezwel (een tumor) bij een van de eierstokken.
Een afspraak maken
Bij verdenking op eierstokkanker wilt u snel zekerheid. Als u een verwijzing heeft van uw huisarts maakt u een afspraak bij de polikliniek Gynaecologie
Wat is eierstokkanker?
Bij eierstokkanker begint de ongeremde celdeling in de eierstokken. Er kan dan een kwaadaardig gezwel (een tumor) ontstaan. Kwaadaardig betekent:
- de kankercellen kunnen door ander lichaamsweefsel heen groeien
- de kanker kan zich door het lichaam verspreiden via bloed en lymfevaten (uitzaaien)
Er zijn verschillende soorten eierstokkanker. De meest voorkomende vorm van eierstokkanker is ‘sereuze’ kanker. De kankercellen ontstaan dan uit de buitenste laag cellen van de eierstok, het epitheel.
Afzien van behandeling
Een behandeling kan bijwerkingen met zich meebrengen. Het kost bovendien tijd en energie om naar het ziekenhuis te komen. Het is dus altijd de vraag of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Een moeilijke afweging, want u weet van tevoren niet zeker hoe goed de behandeling zal werken. En ook niet hoeveel bijwerkingen u zult ondervinden. Uw arts zal alles met u doorspreken.
Meer over onze zorg bij kanker
Samenwerking met andere ziekenhuizen
Voor de behandeling van patiënten met eierstokkanker werken we nauw samen met artsen uit andere ziekenhuizen. Dat doen we in het samenwerkingsverband Oncomid. In Oncomid is de kennis en ervaring van dokters uit de regio gebundeld in één team. Zo kunnen we snel handelen en maken we de genezingskans groter, ook voor zeldzame en complexe tumoren. Meestal kunnen we u binnen 5 tot 10 dagen na de eerste onderzoeken vertellen wat er aan de hand is en welke behandeling voor u het meest geschikt is. Voor eierstokkanker vindt de behandeling vaak gedeeltelijk plaats in het UMCU. Voor de controles komt u weer terug in het Diakonessenhuis.