Polikliniek Gynaecologische kanker

In de vrouwelijke geslachtsdelen kan kanker ontstaan. Dus in uw baarmoeder, baarmoederhals, eierstokken, vagina en schaamlippen. Deze soorten kanker noemen we gynaecologische kanker.

Gynaecologische kanker komt niet zo vaak voor. Op de polikliniek werken gynaecologen die gespecialiseerd zijn in de diagnostiek en behandeling van vrouwen met gynaecologische kanker en de voorstadia daarvan. Niet van alle vormen van gynaecologische kanker bestaat een voorstadium, alleen in de baarmoederhals (cervix), baarmoeder (endometrium) en de schaamlippen (vulva).

Lees meer over eierstokkanker, vulvakanker, baarmoederkanker en baarmoederhalskanker.

Samenwerking UMCU voor patiënten met gynaecologische kanker

Kanker aan de baarmoederhals, vagina en vulva komen weinig voor. In ons ziekenhuis stellen we door onderzoek deze kankersoorten wel vast, maar behandelen deze vormen van kanker niet zelf. We verwijzen u hiermee naar het academisch ziekenhuis (in principe het UMCU). In ons ziekenhuis is onderzoek naar voorstadia van kanker van vulva, vagina en cervix wel een belangrijk deel van de poliklinische taken. Als u eierstok- of baarmoederkanker heeft, behandelen we u wel zelf. Maar altijd in nauw overleg met de afdeling gynaecologie-oncologie van het UMCU.

Uw afspraak op de polikliniek Gynaecologische kanker

We hebben een speciaal spreekuur voor patiënten met gynaecologische kanker. Op de polikliniek baarmoederhalsafwijkingen wordt onderzoek gedaan naar voorstadia van kanker van de baarmoederhals.

Wat neemt u mee?

  • Uw identiteitsbewijs 

  • De verwijsbrief van uw huisarts 

  • Een overzicht van de medicijnen die u gebruikt

Bent u opgenomen geweest in het buitenland of woont u op een veehouderij?

Dan zijn wij alert op de bacterie MRSA. MRSA komt vooral voor in omgevingen waar veel antibiotica wordt gebruikt. Laat het ons weten als u drager kunt zijn van MRSA. Dan kunnen wij maatregelen nemen en problemen voorkomen. Wij stellen u altijd een aantal vragen over MRSA. 

Meer informatie vindt u op de pagina over MRSA.

Afspraak maken

Als u met spoed naar ons verwezen wordt, maakt u een afspraak via één van de casemanagers oncologie. U belt hiervoor het spoednummer 088 250 6860. Heeft het geen spoed? Maak dan online een afspraak of bel ons.