Platvoet

Bij een platvoet is de boog van uw voet ingezakt en staat uw hiel scheef. Dit kan pijn doen aan de boven- en binnenkant van uw voet.

Wat is een platvoet?

De normale boog die uw voet aan de binnenzijde maakt is bij een platvoet ingezakt. Uw voet is dus letterlijk platter en vlakker dan normaal. Dit komt omdat een pees in uw voet niet meer goed werkt of door slijtage in uw voet. U heeft pijn op de bovenkant en aan de binnenkant van uw voet. Als u stappen zet, voelt het alsof u door uw voet zakt. Dit loopt erg oncomfortabel.

Misschien heeft u al uw hele leven een platvoet die pas op latere leeftijd pijn doet.

Behandeling van een platvoet

Als u naar ons orthopedisch centrum komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze orthopeed stelt wat vragen en onderzoekt uw voet. We maken altijd een röntgenfoto van uw voet en enkel.

Als u altijd al een platvoet heeft gehad, kunnen we u helpen met een steunzool. Hierdoor wordt uw voet beter ondersteund. Soms helpt fysiotherapie met het rekken van uw Achillespees. We gaan u pas opereren, als dit niet helpt. Tijdens de operatie verleggen we de pees en en veranderen de vorm van een bot in uw voet. Hierdoor komt de boog in uw voet terug. Als uw platvoet erg stijf en versleten is, moeten we de gewrichten in uw voet vastzetten.