Behandeling van een platvoet

Bij een platvoet is de boog van uw voet ingezakt. We proberen u eerst te helpen met steunzolen en fysiotherapie. Als dit niet werkt, kunnen we opereren.

Behandeling zonder operatie

We proberen lichte pijnklachten op te lossen met een steunzool. Dit werkt meestal bij als u al uw hele leven een platvoet heeft en nog goed op uw tenen kan staan. Soms helpt fysiotherapie om uw Achillespees op te rekken. Als de pijn iets erger is, adviseren we om orthopedische schoenen te laten maken.

Behandeling met operatie

Als steunzolen en fysiotherapie niet helpen, gaan we kijken of we u kunnen opereren. Het ligt aan de oorzaak van de platvoet welke behandeling we aanraden.

We proberen eerst uw voet recht te zetten. Door een pees en de vorm van een bot in uw voet te veranderen, komt uw voet weer normaal te staan. Soms maken we uw Achillespees iets langer.

Als uw platvoet erg stijf of versleten is, kunnen we uw gewrichten vastzetten. We zetten uw voet in een goede stand en zetten de gewrichten in deze stand vast met schroeven. Hierdoor kan uw voet minder goed bewegen, maar heeft u minder pijn.

Wat kunt u weer na de behandeling?

Als een steunzool en fysiotherapie helpen, kunt u uw voet weer gebruiken zoals u gewend bent.

Na een operatie kunt u uw voet weer goed gebruiken zonder pijn. Als we uw gewrichten hebben vastgezet, kan uw voet niet meer goed bewegen. Dit levert in het dagelijks leven meestal weinig klachten op.

De behandeling uitgelegd

Maak een afspraak

U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.