Behandeling van extra bot aan de binnenkant van de voet

Een extra bot aan de binnenkant van de voet is vaak aangeboren. Bij milde klachten kan een steunzool voor minder druk op de binnenkant van uw voet zorgen. Hierdoor vermindert de pijn. Soms werkt een steunzool niet. Dan kunnen we het extra bot weghalen tijdens een operatie.

Behandeling zonder operatie

U krijgt een speciale steunzool. Zo’n zool past in bijna elke normale schoen. De binnenkant van uw voet wordt door die zool extra ondersteunt. Hierdoor wordt de pijn veel minder of gaat zelfs helemaal weg.

Behandeling met operatie

Als een steunzool niet genoeg helpt, kunnen we het extra bot weghalen. We maken de pees gedeeltelijk los en verwijderen het extra stuk bot uit uw voet. Daarna maken we de pees weer vast aan het juiste bot. Als u een erge platvoet heeft, wordt deze ook recht gezet.

Na de operatie krijgt u onderbeengips. Hierdoor kan uw voet minder goed bewegen. De pees die losgemaakt moest worden, krijgt zo genoeg rust om weer helemaal aan te groeien. Na zes weken mag het gips af.

Wat kunt u weer na de behandeling?

U kunt weer gewoon schoenen dragen zonder dat het pijn doet. Als we u hebben geopereerd, zijn steunzolen vaak niet meer nodig.

De behandeling uitgelegd

Maak een afspraak

U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.