Behandeling van hielspoor

We kunnen u op verschillende manieren behandelen. Hielspoor is niet op te lossen met een operatie.

Behandeling zonder operatie

Bij hielspoor gebruiken we verschillende behandelingen naast elkaar. Hierdoor wordt de ontsteking en de pijn in uw voet minder. Het is belangrijk dat u veel geduld heeft tijdens de behandeling. Vaak voelt u pas na twee maanden minder pijn. De volgende behandelingen kunnen we combineren om het herstel te helpen:

  • nachtspalk: een spalk om het onderbeen en voet die u ’s nachts draagt; door de spalk wordt de peesplaat onder uw voet opgerekt en het herstel geholpen
  • fysiotherapie: uw fysiotherapeut leer u rekoefeningen voor de peesplaat onder de voet en voor uw Achillespees. Uw fysiotherapeut kan dit ondersteunen met shockwavetherapie.
  • steunzool: een steunzool met een extra zacht kussentje bij uw hiel
  • schoenaanpassingen : schoenen met extra goede vering voor uw hiel
  • aanpassen van belasting: door minder te lopen, rennen en te staan wordt de peesplaat minder geprikkeld en geneest de ontsteking sneller
  • Ontstekingsremmers: Soms spuiten we een ontstekingsremmer bij uw ontstoken peesplaat. Deze is vaak na een paar weken uitgewerkt. Daarom gebruiken we deze behandeling bijna nooit.

Behandeling met operatie

Een hielspoor is moeilijk te opereren. Als we de ontsteking wegsnijden, wordt de pijn niet minder. Dit doen we dus nooit.

Heel soms kan het helpen om uw kuitspier iets langer te maken. We doen dit vooral bij mensen met een korte Achillespees.

Wat kan je weer na de behandeling

De ontsteking in de pees is weg. U kunt uw voet weer gebruiken zoals u bent gewend.

De behandeling uitgelegd

Maak een afspraak

U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.