Post-infarctpolikliniek

Heeft u een hartinfarct, hartoperatie of dotterbehandeling gehad? Dan kunt u terecht op de post-infarctpolikliniek. Deze polikliniek is onderdeel van de polikliniek Cardiologie.

Wat is een hartinfarct?

Bij een hartinfarct (hartaanval) sterft een deel van de hartspier af. Dat komt doordat er niet genoeg bloed bij dat deel van de hartspier kan komen. Een dotterbehandeling kan ervoor zorgen dat de bloedtoevoer weer zonder problemen verloopt. 

Na een hartinfarct, hartoperatie of dotterbehandeling start u met hartrevalidatie. Onder begeleiding van een fysiotherapeut leert u uw lichaam weer te vertrouwen. 

Dit kunt u verwachten op de post-infarctpolikliniek

Twee tot drie weken na de opname spreekt u uitgebreid met een verpleegkundig specialist. U krijgt vragen over uw klachten en uw gezondheidstoestand. Ook bespreekt u de behandeling die u heeft gehad. Op de polikliniek wordt aanvullend onderzoek gedaan, zoals een ECG, bloedonderzoek of een echo.

Het nazorgtraject duurt een jaar. Tijdens dit jaar bepalen we samen welke dosis medicijnen het best voor u is. Ook krijgt u leefstijladviezen om  de kans op een nieuw hartinfarct zo klein mogelijk te maken. Na het nazorgtraject neemt uw huisarts uw behandeling weer over. 

Afspraak maken

De post-infarctpolikliniek bevindt zich in locatie Utrecht. U kunt bellen voor een afspraak.