DarmCentrum Midden Nederland

Screeningscentrum voor Bevolkingsonderzoek Darmkanker.

Vrouw zit op een bankje in het bos en is in gesprek

Wij zijn een officieel screeningscentrum voor het Bevolkingsonderzoek Darmkanker. Wij onderzoeken of u darmkanker heeft als uw eerste test hierop wijst.

Bij het Bevolkingsonderzoek Darmkanker testen we u op darmkanker. Als we bloed aantreffen in uw ontlasting (poep) komt u naar ons screeningscentrum voor verder onderzoek. Bij ons heeft u een gesprek, een darmonderzoek (coloscopie) en een afspraak om de uitslag te bespreken. Meestal hoort u binnen een week na uw eerste afspraak de uitslag.

Afspraak maken bij het DarmCentrum Midden Nederland

Dikke darmonderzoek

In ons Darmcentrum krijgt u een dikke darmonderzoek (coloscopie). Een coloscopie is een onderzoek waarbij de arts een slang via de anus in uw dikke darm brengt. Deze slang heeft een camera en een lampje. Daarmee bekijkt de arts de darmwand van uw dikke darm en kan de arts zien of er iets mis is.

Met dit onderzoek spoort de arts bijvoorbeeld zweertjes, ontstekingen of tumoren op. Soms voert de arts ook kleine behandelingen uit. De arts verwijdert bijvoorbeeld een stukje weefsel voor verder onderzoek.

Wat is darmkanker?

Bij darmkanker is er een kwaadaardige tumor (gezwel) ontstaan in de dikke darm.

Uw bezoek aan ons centrum

U bezoekt ons centrum drie keer: voor het eerste gesprek, het onderzoek en de uitslag. Uw eerste gesprek is in Utrecht of Zeist. Het onderzoek is meestal in ons ziekenhuis in Zeist, behalve als de arts vindt dat dit in Utrecht moet gebeuren. Het gesprek over de uitslag van uw onderzoek vindt telefonisch plaats.