Darmkanker

Darmkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Darmkanker ontstaat bijna altijd in de dikke darm. Dit noemen we dikkedarmkanker. Kanker in het laatste deel van de dikke darm noemen we endeldarmkanker. Onze gespecialiseerde teams staan voor u klaar als u te maken krijgt met darmkanker.

Onze zorg bij darmkanker

  • U kunt bij ons altijd snel terecht. Als we denken dat u darmkanker kunt hebben, onderzoeken we u met voorrang. Meer onderzoek plannen we voor u binnen een week. Zo weet u snel waar u aan toe bent.
  • U heeft altijd een vast aanspreekpunt. Een bekend gezicht waar u terecht kunt met al uw vragen en zorgen.
  • Behandeling door een ervaren en multidisciplinair team. Onze maag-darm-leverartsen, oncologen, chirurgen, bestralingsartsen en verpleegkundig specialisten werken nauw samen bij uw behandeling. Wij werken met de modernste technieken voor uw behandeling.
  • Wij doen wetenschappelijk onderzoek. We doen veel onderzoek naar de behandeling van darmkanker. Lees hier meer.

Samenwerking met andere ziekenhuizen

Voor de behandeling van patiënten met darmkanker werken we nauw samen met artsen uit andere ziekenhuizen. Dat doen we in het samenwerkingsverband Oncomid. In Oncomid is de kennis en ervaring van dokters uit de regio gebundeld in één team. Zo kunnen we snel handelen en maken we de genezingskans groter, ook voor zeldzame en complexe tumoren. Meestal kunnen we u binnen 7 werkdagen na de eerste onderzoeken vertellen wat er aan de hand is en welke behandeling voor u het meest geschikt is. Voor darmkanker vindt de behandeling vaak of gedeeltelijk plaats in het Diakonessenziekenhuis.