Longpunt 23 april: zorg thuis voor patiënten met chronische longziekte COPD

Speciaal voor longpatiënten organiseren het Diakonessenhuis en het Longfonds op dinsdag 23 april 2019 een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden van zorg thuis voor patiënten met de chronische longziekte COPD. De bijeenkomst vindt plaats tijdens het tweede Longpunt van 2019.

Veel chronische longpatiënten hebben thuis zorg nodig. Bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, dagbesteding, begeleiding en ondersteuning voor mantelzorgers. De gemeenten regelen deze zorg. Zij betalen dit via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Tijdens het Longpunt op 23 april vertelt een medewerker van het Longfonds over de mogelijkheden. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en voor het uitwisselen van ervaringen.

Datum, tijd, locatie

Dinsdag 23 april 2019
van 14.00 tot 16.00 uur
Diakonessenhuis locatie Utrecht, Bosboomstraat 1

Interesse?

U hoeft geen patiënt van het Diakonessenhuis en/of lid van het Longfonds te zijn om de bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden is niet nodig en deelname (inclusief parkeren) is gratis. Ook partners, mantelzorgers en zorgverleners zijn van harte welkom.

Het Diakonessenhuis en het Longfonds organiseren deze bijeenkomsten omdat zij het belangrijk vinden om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden tijdens hun ziekte. Voor meer informatie kunt u bellen naar 033 4341285 (servicelijn Longfonds) of mailen naar [email protected].

Longpunt vijf keer per jaar

Het Diakonessenhuis en het Longfonds organiseren in 2019 vijf keer een Longpunt in het Diakonessenhuis locatie Utrecht. Longpunt is een ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte zoals astma en COPD. De data vindt u in onze agenda.