Nieuwe Stilteruimte geopend

Op 29 juni openden wij de nieuwe Stilteruimte, die in de centrale hal van ons ziekenhuis is gebouwd; in de lucht, met een toegang op de eerste etage. Het is een bijzonder ontwerp, met een knipoog naar de natuur: de ruimte lijkt op één stam te staan. De architect heeft daarbij extra gelet op een toegankelijke en lichte ruimte.

De stilteruimte is een besloten, openbaar toegankelijke ruimte voor iedereen in ons ziekenhuis die rust zoekt om zich te bezinnen, ongeacht levensovertuiging

Ali Hendriksen

De nieuwe stilteruimte draagt de naam van Ali Hendriksen. Ali werkte als laatste diakones in ons ziekenhuis, ruim 70 jaar, tot vlak voor haar overlijden in februari van dit jaar. Ali was warm en toegewijd en werd door velen op handen gedragen. De mensgerichte aandacht van haar en de diakonessen blijft sterk verbonden met ons ziekenhuis.

De beste zorg dichtbij, ook in de toekomst

De nieuwe Stilteruimte maakt deel uit van onze nieuwbouwplannen. Onder de slogan ‘de beste zorg dichtbij, ook in de toekomst’ bouwen we in stappen toe naar een heel nieuw ziekenhuis in 2055.
Met nieuwe gebouwen willen – en kunnen – we optimaal aansluiten bij de ontwikkelingen in de zorg. Een veranderende visie op zorg (alleen in het ziekenhuis als dat moet) vraagt een ander gebruik van de beschikbare ruimte. Daarom zijn onze bouwplannen cruciaal voor de toekomst – en dus de strategische keuzes- van ons ziekenhuis.

Foto van de nieuwe stilteruimte in de centrale hal van het Diakonessenhuis