Meerdaagse opname

Moet u een paar dagen in het ziekenhuis blijven, bijvoorbeeld voor een operatie of behandeling? Hier leest u wat u kunt verwachten.

In ons ziekenhuis gelden maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bereid uw opname daarom goed voor en lees voordat u komt de geldende maatregelen.

Het coronavirus en ons ziekenhuis

Voor uw opname

Uw specialist regelt uw opname voor u. U krijgt thuis een brief waarin staat wanneer en waar u zich moet melden. Voor uw opname komt u al een keer naar het ziekenhuis. Daar bereiden we u voor op uw opname.

Wordt u geopereerd? Dan krijgt u voor uw opname een preoperatieve screening. U gaat langs bij de verpleegkundige en de anesthesioloog. Soms krijgt u nog bloedonderzoek, een hartfilmpje (ECG) of röntgenonderzoek.

Wat neemt u mee?

Als u wordt opgenomen, moet u  de volgende dingen meenemen:

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).
  • Een overzicht van de medicijnen die u thuis gebruikt(verkrijgbaar bij uw apotheek).
  • De medicijnen die u thuis gebruikt in de bijbehorende verpakking.
  • Eventuele dieetvoorschriften.
  • Toiletartikelen (bijvoorbeeld tandenborstel, tandpasta of scheerapparaat).
  • Nachtkleding, kamerjas, ondergoed en eventueel pantoffels.
  • Boeken, tijdschriften en schrijfgerei.
  • Eventueel wat kleingeld.

Geef een contactpersoon door

Als u wordt opgenomen, vragen we u een contactpersoon door te geven. Deze persoon kan ons bellen en vragen hoe het met u gaat. We kunnen uw gezondheidstoestand met niemand anders bespreken.

Maaltijden in het ziekenhuis

Goed eten is belangrijk voor uw herstel. Uw lichaam heeft namelijk meer voedingstoffen en energie nodig om te herstellen. Daarom besteden we extra aandacht aan lekker en gezond eten. De maaltijden die wij serveren, zijn rijk aan eiwitten en gezonde vetten en bevatten weinig zout en suiker. Door de dag heen krijgt u meerdere keren een maaltijd of gezonde snack aangeboden. De keuze is ruim, gevarieerd en afgestemd op uw behoefte. Onze voedingsassistenten vertellen u tijdens uw opname meer over het eten en drinken in ons ziekenhuis.

Dieet of voedselallergie?

Heeft u een dieet of een voedselallergie? Meld dit bij de verpleegkundige en bij de medewerker voeding. Wij zullen onze uiterste best doen om u de gewenste maaltijd te serveren. Het kan voorkomen dat op de eerste opnamedag de gewenste dieetmaaltijd nog niet geserveerd kan worden. Voor een koosjere maaltijd kunnen wij de eerstvolgende werkdag na de eerste opnamedag de maaltijd serveren.

Gebruikt u zeer specifieke dieetvoedingsmiddelen? Wij verzoeken u vriendelijk om contact op te nemen met de afdeling Diëtetiek om te overleggen voordat u wordt opgenomen. Wij streven ernaar de benodigde voedingsmiddelen op voorraad te hebben.

Voorzieningen in het ziekenhuis

In ons ziekenhuis kunt u gebruik maken van verschillende voorzieningen. Zo is er een winkeltje, restaurant en bibliotheek en hebben alle patiënten en bezoekers toegang tot draadloos internet.